Nieuwe XC90 voor Mobiel Medisch Team

Home » Nieuws » Nieuwe XC90 voor Mobiel Medisch Team

Terug naar overzicht

RADBOUD UMC MOBIEL MEDISCH TEAM

KIEST WEER VOOR VOLVO XC90 VAN HENK SCHOLTEN VOLVO

Het Mobiel Medisch Team (MMT) wordt door het Radboudumc ingezet om zo snel mogelijk ter plaatste te zijn bij ernstige medische aandoeningen, zware ongevallen of grootschalige incidenten in het gehele oostelijke deel van ons land. Een MMT bestaat doorgaans uit een medisch specialist (anesthesioloog of traumachirurg), een gespecialiseerde verpleegkundige/chauffeur en een piloot en is 24/7 inzetbaar vanuit de luchtmachtbasis Volkel. Ze doen dat door de lucht per helikopter of indien de weersomstandigheden het niet toelaten over land met een ‘MMT-voertuig’.  Het MMT heeft wederom gekozen voor een Volvo XC90 als MMT-voertuig.

Het werk van het Mobiel Medisch Team stelt hoge eisen aan de betrouwbaarheid, veiligheid en beschikbaarheid van hun middelen en voertuigen. 7 dagen in de week 24 uur per dag moeten zij onder alle weersomstandigheden met hoge snelheid naar de patiënt in nood moeten komen. Het huidige voertuig was aan vervanging toe en wederom is de keuze gevallen voor de XC90. Een ruime auto, voorzien van alle state of the art technologie, veilig en betrouwbaar. Daarnaast moet het nieuwe MMT-voertuig in staat zijn om vlot te manoeuvreren in nauwe binnensteden of langs moeilijk begaanbare paden en op smalle weggetjes. Daarom is er gekozen voor een XC90 D5 AWD met 225pk. De Volvo is tevens voorzien van luchtvering om ook met het extra aanwezige gewicht een optimale wegligging te hebben. Uiteraard is deze Volvo ook voorzien alle mogelijke veiligheidssystemen.

Al deze eigenschappen opgeteld bij de positieve ervaringen met de huidige Volvo en haar dealer in Tiel gaven de doorslag voor het MMT en het Radboudumc om wederom te kiezen voor de Volvo XC90, omgebouwd door ECS en geleverd en onderhouden door de Henk Scholten-vestiging in Tiel. 

 “Wij vinden het een geweldige eer om partner te zijn van het Mobiel Medisch Team van het Raboudumc en zo een steentje te kunnen bijdragen aan het levensbelangrijke werk van het team,” aldus Harald Scholten, algemeen directeur van de Henk Scholten Volvo-dealerbedrijven.

Om de nieuwe auto gereed te maken als MMT voertuig werd de auto door de ervaren specialisten van ECS Carsystems in Cuijk omgebouwd. ECS verzorgde deze ingrijpende transformatie van personenauto tot complete mobiele werkruimte, waarin alles medisch en ergonomisch ingericht is om het medisch team optimaal te faciliteren. De nieuwe XC90 werd voorzien van:

– Montage van signaleringsapparatuur, dit alles van hoge kwaliteit.
– Platte dakset ten gunste van de aerodynamica met 2 kleuren en huisnummer zoeklampen.
– Compacte frontflitsers voor optimale zichtbaarheid.
– 2-toon sirene set.
– Bedieningspaneel voor bovenstaande.
– Extra accu voor alle gemonteerde accessoires, omvormer 230 volt, en lader voor beide accu’s via een stekker in de zijkant.
– De kofferbak is voorzien van een maatwerk kast oplossing met lade en uitschuifplateau. Hierop heeft alle medische apparatuur een vaste plek gekregen, om beschadiging te voorkomen, veilig vast te zitten bij een ongeval, en waar nodig opgeladen te worden.
– In de kofferklep zijn led spots gemonteerd om de kast te verlichten, en amber led flits modules voor achterop komend verkeer.
– C2000 mobilofoon voor communicatie.
– Volgsysteem voor de meldkamer.
– Wrapping en tevens Biza striping, contour markering en voertuignummers.

Henk Scholten Volvo wenst het Radboud UMC en het Mobiel Medisch Team veel rijplezier met de nieuwe Volvo en veel veilige kilometers.