V90 Cross Country begin maart in onze showroom

Home » Nieuws » V90 Cross Country begin maart in onze showroom

Terug naar overzicht

Haal samen met de nieuwe Volvo V90 Cross Country alles uit het leven

Met de komst van de nieuwe Volvo V90 Cross Country dagen we mensen uit hun vergeten passies in het leven opnieuw te ontdekken. In de nieuwe campagne moedigen we aan prioriteiten te heroverwegen en alles uit het leven te halen. Begin maart staat de nieuwe V90 Cross Country bij ons in de showroom.

Volgens internationaal onderzoek dat Volvo Cars liet uitvoeren, zouden zes van de tien mensen graag meer tijd aan buitenactiviteiten besteden. Bovenaan op de wensenlijst staan wandelen, hardlopen en fietsen. 68 procent van deze mensen vindt dat hun werk te veel tijd opslokt. De campagne voor de nieuwe Volvo V90 Cross Country is ontwikkeld op basis van deze onderzoeksresultaten.

‘De meesten van ons komen op een punt in hun leven waarop ze besluiten hun carrière voorrang te geven boven een leven als bijvoorbeeld skileraar of surfer. Voor sommigen heeft dit tot gevolg dat ze hun verlangen naar avontuur verliezen en genoegen nemen met een comfortabel, voorspelbaar leven. De campagne herinnert ons eraan dat de tijd is aangebroken om weer in contact te komen met onze passies en meer tijd willen doorbrengen met de mensen om wie we geven. Ofwel: hoe we het meeste uit ons leven kunnen halen’, vertelt Thomas Andersson, Vice President Global Marketing bij Volvo Car Group.

The Get Away Car
Voor de campagne vond Volvo Cars inspiratie in het werk van de Britse filosoof Alan Watts, die zich vooral verdiepte in de filosofie van zen, het boeddhisme en taoïsme. ‘We presenteren de nieuwe Volvo V90 Cross Country als de ‘The Get Away Car’ uit het jachtige dagelijkse leven, maar zonder clichébeelden van ruig terrein en gecompliceerde 4×4-situaties. We positioneren de V90 Cross Country als de metgezel met wie je kunt ontsnappen aan het drukke leven, als de ‘The Get Away Car’ waarmee je een goede balans tussen werk en vrije tijd kunt vinden’, aldus Andersson.

Live Fully Now’
De boodschap van de campagne wordt versterkt door de epische speech ‘Live Fully Now’ van wijlen Alan Watts. Met de speech moedigde hij mensen aan om meer in het nu te leven en om te doen wat ze echt leuk vinden. Zijn boodschap is duidelijk: ‘You can’t live at all, unless you can live fully, now.’

Standaard met All-Wheel Drive

De nieuwe Volvo V90 Cross Country is standaard uitgerust met All-Wheel Drive en Hill Descent Control voor wie echt buiten de gebaande paden wil treden. En om ervoor te zorgen dat de premium all-roader weer ongeschonden het asfalt bereikt, bedraagt de bodemvrijheid 21 centimeter, zes centimeter méér dan de reguliere uitvoeringen. Verder is de auto voorzien van een beschermende bodykit met een zilverkleurige skidplate en dito diffuser.

Eenmaal terug in de hectiek van de stad, geniet de bestuurder van de V90 Cross Country van het extra comfort van het zachter afgestemde ‘touring’-onderstel. Hij staat ook altijd in contact met de buitenwereld dankzij de vele mogelijkheden van het uitgebreide multimediasysteem Sensus – met standaard audiostreaming via Spotify en optioneel de mogelijkheid van Apple CarPlay.

De omvangrijke veiligheidsuitrusting van de V90 Cross Country bestaat uit onder meer uit:

  • City Safety met Large Animal Detection
  • Adaptive Cruise Control
  • Pilot Assist II (semi-autonome rijmodus tot snelheden van 130 km/u)
  • Lane Keeping Aid
  • Distance Alert

Run-off Road Mitigation herkent wegsituaties en zorgt met behulp van automatische stuurcorrecties dat de V90 Cross Country niet van de weg raakt als de auto over de zijbelijning van de weg rijdt.

Volvo levert de V90 Cross Country in de volgende uitvoeringen:

Uitvoering

Fiscale waarde

Consumentenadviesprijs

V90 Cross Country D4 AWD handgeschakeld

€ 63.015,-

€ 64.195,-

V90 Cross Country D4 AWD Geartronic

€ 65.515,-

€ 66.695

V90 Cross Country D5 AWD Geartronic

€ 72.515,-

€ 73.695,-

V90 Cross Country T5 AWD Geartronic

€ 67.515,-

€ 68.695,-

V90 Cross Country T6 AWD Geartronic

€ 77.015,-

€ 78.195,-

Op de D4 AWD na is de Geartronic 8-trapsautomaat standaard. De volledige prijslijst is te downloaden op www.volvocars.nl/prijslijsten. De consumentenadviesprijs is inclusief bpm, 21% btw en de afleverkosten. Het Volvo Car Leasetarief begint bij 849 euro.