de nieuwe Volvo V60

€ 42.695

vanafprijs

€ 629

lease p.m. vanaf (excl. btw / o.b.v. 60 maanden en 15.000 km)

22 %

bijtelling

€ 699

Volvo Private Lease (incl. btw / o.b.v. 48 maanden en 10.000 km)
Home » Showroom » de nieuwe Volvo V60

De nieuwe Volvo V60

Al meer dan 60 jaar bouwt Volvo estates die naadloos in uw leven passen.
Met een krachtig silhouet en gedurfde verhoudingen. Onmiskenbaar Scandinavisch design met focus op innovaties die uw leven makkelijker maken.
En al deze ervaring heeft geleid tot de ontwikkeling van een nieuwe estate: de nieuwe Volvo V60.
Vanaf nu te bestellen bij Henk Scholten Volvo.

”De nieuwe Volvo V60 staat op het in eigen huis ontwikkelde modulaire SPA-platform (Scalable Product Architecture). Hiervan maken ook de nieuwe Volvo XC60 en Volvo 90-serie gebruik, modellen die medeverantwoordelijk zijn voor Volvo’s succes en recordverkopen van de afgelopen jaren. De nieuwe V60 zet de nieuwe standaard wat betreft luxe, ruimte, connectiviteit en veiligheids- en rijassistentiesystemen.

“De Volvo V60 is echt het middelpunt van Volvo”, zegt Robin Page, Senior Vice President Design bij Volvo Cars. “Hij is verfijnd, heeft mooie proporties en een stijlvolle uitstraling. Bovendien is deze Volvo uitermate praktisch en veelzijdig. Kortom: een échte Volvo-estate.”

De uitrusting van de nieuwe V60 is zeer compleet. Standaard zijn onder andere LED-verlichting rondom – inclusief LED-koplampen met Thor’s Hammer-dagrijverlichting – Electronic Climate Control met 2 gescheiden zones, elektrisch bedienbare achterklep, roofrails, 16-inch lichtmetalen velgen en een 9-inch touchscreen met Sensus Connect dat compatibel is met de populaire muziekstreamingdienst Spotify, Apple CarPlay en Android Auto. En ook 4G WiFi behoort tot de vele mogelijkheden van het uitgebreide en geroemde infotainmentsysteem Sensus Connect.

Ook het geavanceerde actieve veiligheidssysteem City Safety met Autobrake dat aanrijdingen met een snelheidsverschil tot maar liefst 60 km/uur kan voorkomen is standaard. Het is het enige systeem op de markt dat zowel voetgangers als fietsers en grote dieren herkent, ook in het donker. Een wereldprimeur is dat het systeem ook automatisch remt om de impact met tegemoetkomend verkeer te beperken.

Pilot Assist – het systeem dat de bestuurder tot een snelheid van 130 km/uur assisteert met sturen, accelereren en remmen – heeft een upgrade gekregen en biedt nu nog betere prestaties in bochten. De omvangrijke veiligheidsuitrusting omvat verder Run-off Road Mitigation, Oncoming Lane Mitigation en andere stuurassistentiesystemen. Hiermee is de nieuwe V60 een van de veiligste auto’s op de weg.

Volvo levert de nieuwe V60 met diverse benzinemotoren (T4, T5 en T6). Er zijn 2 dieselmotoren (D3 en D4), al dan niet in combinatie met een automatische Geartronic-transmissie. Verder is de V60 ook leverbaar als plug-in hybride: T8 Twin Engine en de nieuwe T6 Twin Engine met 250 kW/340 pk. Deze laatste is volgend jaar te bestellen. Volvo levert de nieuwe V60 met de keuze uit meerdere aantrekkelijke optiepakketten. Een voorbeeld is het Business Pack Connect voor € 995. Dit bestaat uit Sensus navigatie met lifetime kaartupdates, Apple CarPlay, een 12,3-inch digitaal instrumentenpaneel, chromen raamomlijsting en zilverkleurige roofrails. Intellisafe Pro Line kost € 1.195 en bestaat uit Pilot Assist met Adaptive Cruise Control en Intellisafe Surround met Blind Spot Information System (BLIS).